skip to Main Content

The Institution of Engineering and Technology

 

The Institute of Engineering and Technology, IET, formed in 1871, was established to help engineer a better world by guiding and nurturing professionals worldwide and representing them in matters of public concern. Savoy Place is the IETs London HQ sat on the bank of the Thames and has undergone a major £30 Million refit with AV & IT being at the forefront. Recursive were selected to design, consult and project lead the AV, multimedia technology and infrastructure elements on both stages of the refurbishment works.

The Brief


Before the £30 million refurbishment works commenced, the building consisted of 2 auditoriums, 4 floors, a library and several tired workspace meeting areas. The objective was to modernise the building, technology and workspace with a considerate view to keep the heritage and historic beauty intact.

Our Role


The Recursive team provided a range of professional services including the design, specification and installation support for extensive audiovisual, multimedia, electroacoustic and IT systems, including two modern lecture theatres, enlarged Riverside room, roof terrace, multiple meeting rooms, two boardrooms and a members floor. Phase one involved the conceptualization design of how the building space would be utilised, modernised and integrated with informative tech applications and digital enablers. Phase two included the construction administration and support over the installation of extensive audiovisual, multimedia, electroacoustic and IT systems. Recursive lead the three-year project design, installation and construction management which supported The IET: London Savoy collecting the prestigious London Venue Award for Best Refurbished Venue.

 

Project Data


  • Client: The IET
  • Timeline: Thirtysix Months
  • Segment:Venue
Back To Top